Rakımı bu kadar yüksek bir yerde yapacağınız mangal keyfine hiç ama hiç doyamayacaksınız. Kartalyaka yemekleri dışında bölgenin en popüler yiyeceği şüphesiz barbeküde pişen sucuklardır. Karlar üzerindeki kazdırılan ızgaralardaki etlerin tadını asla unutamayacaksınız.

Otellerinin hem kendi konuklarına hem günübirlik turlarla gelen ziyaretçilere restoranlarının kapıları açıktır. Çeşitli menülerinden dilediğiniz yemeği seçebilir, enfes lezzetlerle tanışabilirsiniz.

Aşçılık Festivali Şehrinde Ne Yemeli?

Şanslısınız çünkü Kartalkaya yemek kültürü Mengen’in etkisi ile şekillenmiştir. Dünyaca ünlü Bolulu aşçıların elinden çıkan lezzetler ustaca masalarınızı süsleyecek. Osmanlı geleneklerini İç Anadolu ve Karadeniz mutfaklarıyla harmanlamış yöresel tatlarıyla süslü sofralar aklınızı başınızdan alabilir. Ayrıca Bolu mutfağının dillere destan lezzetlerinden birkaçını önermemek olmaz. Et ve hamur işi ağırlıklı sofralarında çeşitli baharatlarla, soslarla harmanlanmış bazı enfes lezzetleri şunlardır;

  • Cevizli keşli erişte
  • Coş
  • Cincile böreği
  • Halışka
  • Yayla çorbası
  • Müşür Hoşafı
  • Sakız bakla çorbası
  • Gırma börek
  • Kümme
  • Çene çarpan
  • Mengen pilavı
  • Kaşık sapı
  • Katık
  • Üzümlü kabak hoşafı
  • Paşa pilavı
  • Palize
  • Kedi batmaz
  • Kabaklı gözleme
  • Küllü çörek
  • Ovmaç çorbası